Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Griesmeel cake met vanille yoghurt en ananas.
Griesmeel cake met vanille yoghurt en ananas
Lees meerGele rijst met kip en groenten
Gele rijst met kip en groenten, Kipkruiden naar wens en laten staan. Rijst naar wens ...
Lees meerGarnalenbriwats
Garnalenbriwats, Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus varieren met de vis, ik vind de ...
Lees meerGehaktbrood (met of zonder ei)
Gehaktbrood (met of zonder ei), Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, ...
Lees meerMini mhensha met gemalen amandelen
Mini mhensa met gemalen amandelen, Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof ...
Lees meerFeqqas met gekonfijte fruit
Feqqas met gekonfijte fruit, Begin eerst met het klutsen van de eieren samen met de ...
Lees meerAardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita
Recept van oude Marokkaanse vrouwen...die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken...
Lees meerTajine met Kefta – Gehakt
Tajine met Kefta, Gehakt, Tajine is een aardwerken pan die in Marokko in steenovens wordt ...
Lees meerTajine van visfilet
Tajine van visfilet, Tajine warm maken ui er in met een beetje olie bakken.
Lees meer