Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Choco cocos cake

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 ...

Lees meer
No-bake koekjes

No-bake koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Super makkelijk, je bent zo klaar en het is gruwelijk!! Maal de koekjes en de ...

Lees meer

Seffa Medfouna

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in ...

Lees meer
Amlou met extra gezonde ingrediënten

Amlou met extra gezonde ingrediënten

Waardering:(3.1 / 5)

Het recept van zelf gemaakte Amlou met extra gezonde ingrediënten. Het is niet alleen erg ...

Lees meer
Ka3b Leghzal

Ka3b Leghzal

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.5 / 5)

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes ...

Lees meer

Dadel Koekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht ...

Lees meer

Flan Pudding

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Verwarm de melk in een pannetje. Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de ...

Lees meer

Rijst- en tonijnsalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst ...

Lees meer

Mini visbestilla’s

Waardering:(3.7 / 5)

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik ...

Lees meer

Koksmutsjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van ...

Lees meer