Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Choco cocos cake
Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 ...
Lees meerNo-bake koekjes
Super makkelijk, je bent zo klaar en het is gruwelijk!! Maal de koekjes en de ...
Lees meerSeffa Medfouna
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in ...
Lees meerAmlou met extra gezonde ingrediënten
Het recept van zelf gemaakte Amlou met extra gezonde ingrediënten. Het is niet alleen erg ...
Lees meerKa3b Leghzal
De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes ...
Lees meerFlan Pudding
Verwarm de melk in een pannetje. Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de ...
Lees meerRijst- en tonijnsalade
Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst ...
Lees meerMini visbestilla’s
Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik ...
Lees meerKoksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van ...
Lees meer