Recepten van deze keuken: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept
Dit recept voor tajine met sardientjes combineert verse vis, een rijke tomatensaus en Marokkaanse kruiden ...
Lees meerCouscous met vlees en uien-rozijnensaus
Deze heerlijke Marokkaanse couscous met malse stukken vlees en een zoete uien-rozijnensaus is ideaal voor ...
Lees meerMarokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven
Deze Marokkaanse kefta tajine met tomatensaus en olijven is vol van smaak en perfect voor ...
Lees meerMarokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven
Een smaakvolle Marokkaanse kip-tajine met ingemaakte citroen en olijven, ideaal voor een traditionele en gezellige ...
Lees meerMarokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven
Een eenvoudige en smaakvolle Marokkaanse tajine met verse zeebaars, citroen en olijven, ideaal voor een ...
Lees meerMarokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen
Een rijke, smaakvolle tajine met malse stukken rundvlees, zoete pruimen, en knapperige amandelen, perfect voor ...
Lees meerTajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept
Een smakelijke tajine met kip, een unieke combinatie van smaken met geconserveerde citroen en olijven, ...
Lees meerStokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn
Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn (habba sawdaa), een gezond en makkelijk ...
Lees meerHarchakoekjes in de vorm van ghribia
Hoe je Harchakoekjes maakt in de vorm van Ghribia. Ze zijn makkelijk en snel te ...
Lees meerMarokkaanse ijstaart fruitsalade
Marokkaanse Ijstaart fruitsalade is een hele mooie presentatie voor je gasten of gewoon voor jezelf ...
Lees meer