Recepten van deze keuken: Marokkaanse

De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.

Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Waardering:(5 / 5)

Dit recept voor tajine met sardientjes combineert verse vis, een rijke tomatensaus en Marokkaanse kruiden ...

Lees meer
Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Deze heerlijke Marokkaanse couscous met malse stukken vlees en een zoete uien-rozijnensaus is ideaal voor ...

Lees meer
Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Deze Marokkaanse kefta tajine met tomatensaus en olijven is vol van smaak en perfect voor ...

Lees meer
Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een smaakvolle Marokkaanse kip-tajine met ingemaakte citroen en olijven, ideaal voor een traditionele en gezellige ...

Lees meer
Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een eenvoudige en smaakvolle Marokkaanse tajine met verse zeebaars, citroen en olijven, ideaal voor een ...

Lees meer
Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een rijke, smaakvolle tajine met malse stukken rundvlees, zoete pruimen, en knapperige amandelen, perfect voor ...

Lees meer
Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een smakelijke tajine met kip, een unieke combinatie van smaken met geconserveerde citroen en olijven, ...

Lees meer
Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

Recept categorie: , Keuken: ,
Waardering:(3.5 / 5)

Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn (habba sawdaa), een gezond en makkelijk ...

Lees meer
Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.7 / 5)

Hoe je Harchakoekjes maakt in de vorm van Ghribia. Ze zijn makkelijk en snel te ...

Lees meer
Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Marokkaanse ijstaart fruitsalade

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Marokkaanse Ijstaart fruitsalade is een hele mooie presentatie voor je gasten of gewoon voor jezelf ...

Lees meer