Recepten van deze keuken: Italiaanse
De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten. Met name de eenvoud van de gerechten, vaak met slechts enkele ingrediënten waarbij de verhoudingen nauwkeurig worden afgewogen, zijn typerend voor deze keuken. Doordat de Italiaanse eenwording pas in 1861 plaatsvond is de keuken sterk regionaal verdeeld. Elk gebied heeft haar eigen specialiteiten en lokale smaak. De Italiaanse keuken is in vele landen bekend, en wordt wereldwijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria's en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt. Kaas en wijn spelen een centrale rol. Het land kent dan ook vele kazen en wijnen met een eigen regionale keurmerk. Verder speelt koffie een centrale rol in het Italiaanse leven. Met name de espresso en de Cappuccino die beide in Italië zijn ontstaan.
Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)
Dit is echt een ideaal basisrecept voor een mini cheesecakes! Ik had deze gebakken versie ...
Lees meerSpaghetti met rode pestosaus
Spaghetti met rode pestosaus is een simpel en snel recept!, bereid je gewoon in je ...
Lees meerTiramisu Cake roll
Heerlijke Tiramisu Cake roll, Bekleed een grote rechthoekige bakblik of bakplaat met bakpapier. Doe de ...
Lees meerPizza pollo
Kip is het belangrijkste ingrediënt van deze pizza, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel ...
Lees meerKersentiramisu
Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op ...
Lees meerTiramisu speculoos
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat ...
Lees meerSpinazierolletjes met ricotta en mozzarella
Recept voor heerlijke Spinazierolletjes met ricotta en mozzarella. Lekker en makkelijk ook tijdens de ramadan.
Lees meer