Recipes from Ingredient: Wortels

Wortels die als groente gekweekt worden zijn botanisch dezelfde soort als wilde penen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortels, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Een wortel is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De huidige oranje wortel is het resultaat van kruisingen. De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C. in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. De oranje wortel werd pas in de 17e eeuw over de rest van Europa verspreid. Over de kleur van de wortel zijn echter meerdere hypotheses.

Gerasptewortelsla

Gerasptewortelsla

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4 / 5)

tunesishe wortel sla echt verslaving

Lees meer
Couscous met kaneel smaak

Couscous met kaneel smaak

Recept categorie:
Waardering:(4.3 / 5)

couscous met kaneel smaak en groenten en vlees

Lees meer
Vlees tajin met groenten

Vlees tajine met groenten

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Vooral als hoofdgerecht voor visite wrdt dit vaak gemaakt. Je kan zelf variereren met de ...

Lees meer
Groentecurry met pandanrijst

Groentecurry met pandanrijst

Recept categorie:
Waardering:(3 / 5)

pittig..

Lees meer
Ischekred

Ischekred, koeienpoten met kikkererwten

Recept categorie:
Waardering:(4.1 / 5)

authentiek Marokkaans recept.

Lees meer
Hollandse pot
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Falettes

Recept categorie:
Waardering:(0 / 5)

Recept restaurant l'Ambasaded'Auvergne, Parijs.

Lees meer
Linzen soeppie

Linzen soeppie

Recept categorie:
Waardering:(1.5 / 5)

vult lekker...

Lees meer
Rijst met kip en groenten

Rijst met kip en groenten

Recept categorie:
Waardering:(3.7 / 5)

Rijst met groenten en kippenpootjes uit de oven. Foto is een beetje te donker, excuus

Lees meer
Salde

Marokkaanse salade met verschillende groeten

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(3 / 5)

grote Marokkaanse salade

Lees meer