Recipes from Ingredient: Wortels
Wortels die als groente gekweekt worden zijn botanisch dezelfde soort als wilde penen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortels, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Een wortel is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De huidige oranje wortel is het resultaat van kruisingen. De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C. in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. De oranje wortel werd pas in de 17e eeuw over de rest van Europa verspreid. Over de kleur van de wortel zijn echter meerdere hypotheses.
Harira de nationale Marokkaanse soep
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als ...
Lees meerAardappel wortel salade
lekker bij een barbeqeu of gewoon zo bij een gerecht. Deze salade heet omek houria
Lees meerVermicellisoep een lichte variant van onze Marokkaanse Harira
Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige ...
Lees meer