Recipes from Ingredient: Wortels
Wortels die als groente gekweekt worden zijn botanisch dezelfde soort als wilde penen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortels, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Een wortel is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De huidige oranje wortel is het resultaat van kruisingen. De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C. in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. De oranje wortel werd pas in de 17e eeuw over de rest van Europa verspreid. Over de kleur van de wortel zijn echter meerdere hypotheses.
Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees
Ibawen marmita - Marmita is pan in het Marokkaans wat elke Marokkaan(se) wel kent en ...
Lees meerGevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie
Een gevulde Dorade uit de oven is een super lekker visgerecht! Klinkt moeilijk om te ...
Lees meerMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd ...
Lees meerMfouar – Marokkaans gestoomd vlees
Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd ...
Lees meerStoofschotel met vlees en verschillende groenten
Views: 18.107 Deel dit recept met anderen
Lees meerZeebaars in de oven
Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen ...
Lees meerKip met rijst uit Libanon
Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke ...
Lees meer