Recipes from Ingredient: Wortels
Wortels die als groente gekweekt worden zijn botanisch dezelfde soort als wilde penen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortels, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Een wortel is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De huidige oranje wortel is het resultaat van kruisingen. De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C. in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. De oranje wortel werd pas in de 17e eeuw over de rest van Europa verspreid. Over de kleur van de wortel zijn echter meerdere hypotheses.
Voorgerecht salade
Voorgerecht Salade, Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het ...
Lees meerItaliaanse pastasaus met gehakt
Italiaanse pastasaus met gehakt, Roerbak in de olijfolie: de ui, het knoflookteentje, de worteltjes en ...
Lees meerLoempia’s met kip
loempia's met kip, Je kookt de kipfilet in water met een paar stukjes ui en ...
Lees meerNasi op Shnieula’s wijze
Nasi met groente en kipfilet op Shnieula'swijze. Heeerlijk! Bereid de rijst zoals vermeld is op ...
Lees meerMsemen gevuld met kip
Lekker Mesemen/Rghayef gevuld met heerlijke pikante kip. Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de ...
Lees meerHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men ...
Lees meerTomatensoep – Harira
Lekkere Marokkaanse gevulde soep (Harira). Variaties genoeg, ik zal ook nog andere recepten van tomatensoep ...
Lees meer