Recipes from Ingredient: Ras el hanout
Ras el hanout (Râs al hânout, Arabisch: رأس الحانوت) is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
Samenstelling en gebruik
Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling. Er bestaan drie samenstelingen die afhankelijk van het gerecht en gebruik gemengd worden : L'msagna, Lamrouzia en Monuza. Het kruidenmengsel wordt vooral gebruikt bij stoofschotels in de tajine, zoals van wild, lamsvlees, kip, couscous en rijst. Varianten die in supermarkten worden aangeboden bevatten vaak niet meer dan zes tot tien kruiden. Het traditionele recept bestaat echter uit 24 tot 27 (volgens het meest voorkomende recept) kruiden en er zijn zelfs recepten die uit bijna veertig verschillende soorten kruiden bestaan.Kipfiletkofta
zeer gemakkelijk. ofwel kun je kipfiletgahakt vragen bij de slager of wel mix je da ...
Lees meerBriwat met vis
Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt ...
Lees meer