Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Kerrie-kersen taart(hartig!)
let op!! Dit is een hoofdgerecht, het vult heel erg. De samenstelling klinkt vreemd, maar ...
Lees meerSnelle gevulde overheerlijke paprika
Het is een bijgerecht maar wij eten het thuis als hoofdgerecht, het vult namelijk erg ...
Lees meer