Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Moderne Waldorfsalade met kipfilet, appels en walnoten
Een waldorfsalade is een heerlijke salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. ...
Lees meerGepofte knoflookaardappels met kip masala
Heel lekker, normaal doe ik er wat gele paprika door maar moest nog boodschappen doen
Lees meerRijst met zoet kip en bruine bonen
Rijst met zoet kip en bruine bonen. Lus je geen bruinen bonen dan kun je ...
Lees meerEchte surinaamse roti
Helaas geen foto maar die zal ik nog wel maken zodra ik het weer eens ...
Lees meer