Recipes from Ingredient: Kipfilet
Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.
Kipbestilla – Pastila
Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende ...
Lees meerZelfgemaakte kentuckyburgers
Heerlijke zelfgemaakte kentuckyburgers, lekker voor bij de lunch, of als extra gerecht.
Lees meerRoerbakmie met kipfilet en garnalen
Heerlijke mie met kipfilet en garnalen, Snij de kipfilet in blokjes, doe ze in een ...
Lees meer