Recipes from Ingredient: Kipfilet

Kipfilet is het borstdeel van de kip. Kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en lichtverteerbaar is. Het is daarom een populair alternatief voor varkens- en rundvlees als bestanddeel van de avondmaaltijd. Kipfilet wordt ook veel gebruikt als blokjes of reepjes in roerbakgerechten. Kipfilet is meestal afkomstig van kippen uit de intensieve veehouderij. Doordat deze kippen snel en op weinig ruimte opgefokt worden kan het vlees relatief goedkoop worden aangeboden. Kipfilet wordt doorgaans bewerkt voor deze in de winkel wordt verkocht: door de filet met pekelwater in te spuiten lijkt hij voller en oogt hij beter.

Tagliatelle met kip en champignon roomsaus

Tagliatelle met kip en champignon roomsaus

Recept categorie: ,
Waardering:(4.6 / 5)

Tagliatelle met kip en champignon roomsaus voor pastaliefhebbers. Tip: Met stokbrood i.p.v pasta is het ...

Lees meer