Recipes from Ingredient: Kaneel
Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.
Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes
Als je het vouwen door hebt, is het echt een heel makkelijk koekje om te ...
Lees meerApfelstrudel met bladerdeeg
Een originele apfelstrudel maak je niet met bladerdeeg, maar deze versie is zeker niet minder ...
Lees meerHet beroemde Marokkaanse Seffa medfouna met kip
Seffa Medfouna is een beroemde Marokkaanse gerecht waarin saffraan kip, lam of rund verborgen in ...
Lees meerKaneelbroodjes
Ik weet nog goed dat deze broodjes een van de eerste baksels waren die ik ...
Lees meerVanillekrullen
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto's gemaakt voor het ...
Lees meerBananabread
Het recept is in de jaren 30 ontstaan in Amerika toen er schaarste was. Huisvrouwen ...
Lees meer