Recipes from Ingredient: Kaneel

Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.

Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

Appel notentaart recept met niet te beschrijven geur

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4.3 / 5)

Het recept van een de appel notentaart. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk. De geur van deze ...

Lees meer
Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.6 / 5)

Mrouzia is een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het gerecht wordt bereid in een ...

Lees meer
Marokkaanse dadelkoekjes

Marokkaanse dadelkoekjes

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3.1 / 5)

Marokkaanse dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze koekjes worden ...

Lees meer
Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli

Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

Waardering:(3.7 / 5)

Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten ...

Lees meer
Kipbestilla - Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Kipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Ik denk dat ik de afgelopen tijd de meeste verzoekjes heb gehad voor dit recept, ...

Lees meer
Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

Waardering:(3.8 / 5)

Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een ...

Lees meer
Wortelcake met noten

Wortelcake met noten

Recept categorie: , , , Keuken: ,
Waardering:(3.2 / 5)

Wortelcake wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt, vooral wanneer suiker erg duur was, nam men ...

Lees meer
Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen

Tajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen

Waardering:(4.2 / 5)

Tajine van lamsvlees is (naast couscous) mijn lievelingsgerecht uit de Marokkaanse keuken. Heerlijk zacht en mals ...

Lees meer
Appelbeignet een heerlijke gefrituurde appelflap

Appelbeignet een heerlijke gefrituurde appelflap

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd ...

Lees meer
Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

Heerlijke Marokkaanse Kiptajine met honing en amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.9 / 5)

Deze Kiptajine met honing moet je echt een keer proberen, een heerlijke kruidige en zoete ...

Lees meer