Recipes from Ingredient: Eidooiers
De eidooier (eidooiers), dooier of het eigeel bij een kippenei is het binnenste gele gedeelte van het ei. De dooier vormt het voedsel van een zich ontwikkelend kippenembryo. De dooier is verantwoordelijk voor ongeveer een derde van het gewicht van het ei. Het eigeel bevat verschillende belangrijke (voedings)stoffen, per 100 gram:
- 32 gram vet, overwegend onverzadigd
- 1,3 gram cholesterol; een grote dooier bevat meer dan twee derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 300 mg.
- vitamines: A (886 microgram), D (6 microgram) en K (147 microgram) en daarnaast verschillende soorten B en E. Het is een van de weinige voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevatten.
- 16 gram proteïne(eiwitten); bijna de helft van de eiwitten van een ei bevindt zich in de dooier.
- mineralen, onder meer 40 mg calcium, 16 mg magnesium, 7 mg ijzer, 51 mg natrium, 138 mg kalium en 180 mg chloor.
Algerijnse pindamaaantjes
Nog zo'n lekker koekje afkomstig uit Algerijnse;pinda-maantjes....
Lees meerChocolade-koffiekoekjes
Lekkere, niet al te moeilijk te maken koffiekoekjes met een vulling en versiering van chocolade....
Lees meerAlgerijnse chorba met gehaktballetjes en kip
Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde soep....
Lees meerKaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken
Deze kaasuibroodjes laten je huis heerlijk ruiken wanneer ze in de oven staan. Gebruik hiervoor ...
Lees meerCréme brulee
Crème brûlée is een custardachtig nagerecht, met daaroverheen een gekarameliseerde laag suiker. De precieze oorsprong ...
Lees meer