Recipes from Ingredient: Dadels
Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. De bekendste soorten zijn: Balah, 'Adjwa, Galaas, Raziez, Ganiezie, Maskaani, 'Anbara, Mawaadj-ie, Badj-iera, Gharra, Halawaa, Salmie, Hajjaanie, Zaghloel, Bint 'iesh, en Samaani.
Dadelkoekjes
Koekjes met dadels; de foto is van ceuta zij heeft de koekje gemaakt en de ...
Lees meerTajine Royal uit Marrakech
HEERLIJKE LUXE TAJINE VOOR SPECIALE GELEGENHEDEN EN TOCH NIET MOEILIJK TE MAKEN
Lees meerMarokkaanse Couscous met kipjes (h’mamat)
Couscous is een heerlijk gerecht voor speciale gelegenheden. Couscous is een zeer populair gerecht in ...
Lees meerVegetarisch Couscousgerecht met Uien-Rozijnensaus
Vegetarisch couscousgerecht met uien-rozijnensaus voor 2 of 3 personen.
Lees meer