Recipes from Ingredient: Boter
Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.
Koksmutsjes
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂 Het recept heb ik van ...
Lees meer“Spaghetti”-Chebbakia
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het ...
Lees meerCitroen Mango slices
Citroen Mango slices, een laagje koek met daarover een stevige laag citroen. Dit recept komt ...
Lees meerBekendste Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes – Ka3b Leghzal
Het beroemdste Marokkaanse koekjes, ka3b leghzal. Ze zijn heerlijk en bijna iedereen is er gek ...
Lees meerGehaktbroodjes
Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook ...
Lees meerBoterspritsen
Boterspritsen of spritskoek is een koekje, dat al sinds de zestiende eeuw in de Nederlanden ...
Lees meerChocoladetaart
Chocoladetaart, Voor het deeg laat u de boter heel zacht worden, maar niet smelten. Doe ...
Lees meerChocolademousse
Heerlijke chocolademousse dat je makkelijk kan maken. De kinderen zijn helemaal gek op.
Lees meer