Recipes from Ingredient: Boter
Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.
Bananencake
Bananencake, het mengsel in een ingevet bakblik gieten en bakken op 180° gedurende 1 uur.
Lees meerPerzik taart
Perzik taart, Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en ...
Lees meerMille feuille met banketbakkersroom
Naar verluidt is de tompoes voor het eerst gemaakt door een Amsterdamse banketbakker. Hij zou ...
Lees meerFilodeeg met spinazie, kip en fetakaas
Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas, haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie ...
Lees meerLakrasem – krissat
Lakrachel, Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar ...
Lees meerMini msemmen – rghayef
Mini Msemmen - Rghayef, Vermeng het meel met de griesmeel en het zout. Voeg beetje ...
Lees meer