Recipes from Ingredient: Amandelen
De amandel is het zaad van de amandelboom. Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is wel zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.
Koffiecake met koffieglazuur en amandelen recept
Een lekker recept voor een eenvoudige maar heerlijke koffiecake met koffieglazuur. Zelfs koffiehaters en ...
Lees meerKip met rijst uit Libanon
Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke ...
Lees meerAmandelfinanciers
Deze financiers zijn cakejes, maar worden niet op een standaardmanier gemaakt. Er zit bijvoorbeeld geen ...
Lees meerPerzikcake recept ook voor frambozen of abrikozencake
Deze perzikcake is best gemakkelijk om te maken. Kun je geen perziken meer vinden of ...
Lees meerLamsvlees met gedroogde pruimen
Lamsvlees met gedroogde pruimen, eieren, olijven en patatjes
Lees meerJamkoekjes
Jamkoekjes kan je op veel manieren maken maar de manier zoals ik in dit recept ...
Lees meer