Recepten uit gang: Bijgerecht
Een bijgerecht is een gerecht dat in een gang van een maaltijd ernaast of erbij wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht - of extra gerecht - wordt gezien en wat als onderdeel van betreffende maaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.
Briwat met vis
Briwat is een gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een bladerdeeggebakje, dat gevuld wordt ...
Lees meerBissara – baysara – tamarakt – Marokkaanse erwtensoep
Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood ...
Lees meerPizzarollen
Met de vulling van deze opgerolde pizzabroodjes kun je natuurlijk eindeloos variëren.
Lees meerTabouleh een salade uit de Libanese keuken
Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of ...
Lees meerKleine vismhancha
Mhansha, in dit geval vismhancha is een in een spiraal gevulde filodeeg, die je kunt ...
Lees meer