Recepten uit gang: Bijgerecht
Een bijgerecht is een gerecht dat in een gang van een maaltijd ernaast of erbij wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht - of extra gerecht - wordt gezien en wat als onderdeel van betreffende maaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.
Lamsspiesjes met honing en thijm
Lamsspiesjes met honing en thijm, ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk ...
Lees meerBaghrir – Boghrir – Pannenkoekjes
Marokkaanse pannenkoekjes (baghrir), ze waren weer lekker vooral met een vleugje honing erop.. Ik gebruik ...
Lees meerVisloempia’s
Verrukkelijke vis loempia's, Je wast de roze garnaaltjes en laat ze uitlekken, vervolgens snijd je ...
Lees meerLoempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten
Loempia van aardappelen en kip. Simpele maar lekkere loempia met aardappelen en kip en zelfgemaakte ...
Lees meerMarokkaanse Erwtensoep – Bisara – baysara
Marokkaanse Erwtensoep - Bisara - baysara is een populaire Marokkaanse gerecht. Er bestaat een zeer ...
Lees meerModerne Waldorfsalade met kipfilet, appels en walnoten
Een waldorfsalade is een heerlijke salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. ...
Lees meer