Chebbakia

2014-08-29
  • Bereidingstijd : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kilo meel
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram sesamzaad
  • 1 eetlepel anijszaad
  • beetje vanillesuiker en bakpoeder
  • 2 zakjes gist
  • 200 gram boter
  • 15 cl (olijf)olie
  • 1 snufje arabische gom
  • 1 snufje saffraan
  • 10 cl oranjebloesemwater
  • 1 kilogram honing
  • olie om te bakken

Werkwijze

Stap1

Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan.

Stap2

Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar.

Stap3

Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.

Stap4

Voeg daarna de gist, fijngestampte arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt.

Stap5

Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.

Stap6

Bereidingswijze: Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje).

Stap7

Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken. Zo maak je alle chebbakia.

Stap8

Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia’s goudgeel.

Stap9

Haal ze eruit met een schuimspaan.

Stap10

Dompel daarna meteen de chebbakia’s in warme honing en laat ze uitlekken.

Stap11

Bestrooi de chebbakia’s met het resterende sesamzaad.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.