Harchakoekjes in de vorm van ghribia
2020-02-22- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 25
- Porties : nvt
- Bereidingstijd : 15m
- Kooktijd : 15m
- Klaar in : 40m
Hoe je Harchakoekjes maakt in de vorm van Ghribia. Ze zijn makkelijk en snel te maken. Heerlijk met thee of koffie bij het ontbijt 🙂
Ik heb 25 hrichaat gekregen.
Ingrediënten
- - 400g fijne Smida
- - 1 glas melk
- - 1/2 (half) glas zonnebloemolie
- - 1 zakje bakpoeder
- - 1 zakje vanillesuiker
- - 1 kleine lepel zout
- - 3 grote lepels suiker
- - 1 grote lepel jam/confituur
- - 1 grote lepel gesmolten boter
- - bord met fijne smida voor het dippen
Werkwijze
Stap1
Meng eerst de vloeistoffen, melk, olie, boter en jam
Stap2
Voeg vervolgens zout, suiker,bakpoeder, vanillesuiker toe, meng goed.
Stap3
Voeg daarna fijne griesmeel toe, meng goed tot een glad mengsel en laat het mengsel 5 minuten rusten.
Stap4
Maak kleine bolletjes in de grote van een walnoot (zie foto / filmpje). Daarna dippen in Smida.
Stap5
Zet ze in de oven op 170 graden. Bakken tot ze goudbruin worden.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
16 keer beoordeeld