Mini tortilla’s

2018-06-06
  • Opbrengst : 12 stuks
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar in : 25m
Beoordeel dit recept:

Ik plaatste al mijn recept voor een grote aardappeltortilla in een koekenpan, maar je kunt er ook Mini tortilla’s van maken uit de oven. Het recept is eigenlijk hetzelfde (en je kunt er uiteraard nog andere groenten aan toevoegen), alleen doe je het in een muffinbakplaat. Vet die goed in met wat boter en haal ze meteen na het bakken eruit, anders gaat het aankoeken.

Ook lekker: bak wat kipfiletstukjes met wat kruiden gaar en meng erdoor of bak gehaktballetjes en doe er een in het midden van elk tortillatje.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels naar keuze, in blokjes
  • 5 eieren
  • Zout en peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Paar takjes gehakte verse platte peterselie

Werkwijze

Stap1

Frituur de aardappelblokjes gaar in zonnebloemolie en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Klop de eieren los met een beetje zout, peper, paprikapoeder en peterselie en meng met de aardappelblokjes of schijfjes.

Stap2

Vet een muffinvorm in met boter en giet in elke holte wat van het beslag (niet te vol doen). Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.