Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

2018-03-30
  • Porties : 4 personen
  • Kooktijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen. Heerlijk Marokkaans gerecht. Lijkt op Seffa, maar hier wordt vogeltongetjes gebruikt in plaats van vermicelli.

Ingrediënten

  • Marinade kip:
  • - 1 groot kip
  • - 3 ui fijngesneden
  • - 3 knoflookteentjes uitgeperst
  • - Busje mehednous (peterselie) fijngesneden
  • - 1 kl kurkuma
  • - 1 kl gember
  • - 1 kl witte peper
  • - tl paprikapoeder
  • - tl komijn
  • - tl zout
  • - Snufje saffraan
  • - 1 verkruimelt bouillonblok kip
  • - 50 ml olijfolie
  • Uiensaus:
  • - 3 grote uien in fijne schijfen gesneden
  • - 1 kom grote rozijnen
  • - 2 eetlepels bruine suiker
  • - 50 ml olijfolie
  • - 1 theelepel komijn
  • - 1 theelepel paprika
  • - 1 theelepel kaneel
  • - 1 koffielepel zout
  • - Snufje saffraan
  • - 50 ml water
  • Verder:
  • - 1 kg pasta vogeltongetjes
  • - 150 ml zonnebloemolie
  • - Water
  • - boter
  • - kipkruiden

Werkwijze

Stap1

Meng alle marinade ingrediënten (zie hier boven) samen tot marinade. Kip ermee insmeren in pan doen en nachtje in koelkast laten.

300 ml water bijdoen in pan en kip gaar laten koken, halverwege omdraaien +/_ 45 min.

Stap2

Kip op bakpapier op bakplaat leggen , besmeer met mengsel van 1 koffielepel kipkruiden+ 1 theelepel boter doe in oven op 175 gr en laat mooi goudbruin bakken +/_ 15 min.

De saus in de pan door een zeef doen in ander kleiner pan en gezeefde saus 30 min op zacht vuur laten inkoken.

Stap3

Uiensaus:
Olie in pan ui erin op heel zacht vuur stoven 20 min dan de kruiden en water bijdoen opnieuw 30 min stoven af en toe roeren , gewassen rozijnen en suiker bijdoen nog 10 min bijstoven. vogeltjestong met kip zoete ui rozijnen en amandelen uiensaus

Stap4

Pasta in grote kom daar de olie over gieten goed mengen en in stoommand 20 min stomen.
Pasta in vergiet doen en goed uitspoelen zodat de olie weg is.
Pasta terug in kom overgiet met kokend water tot alles onderstaat laat 10 min staan doe in vergiet zodat water eruit is en terug in stoommand 30 min stomen,
Terug in kom 1groot glas kokend water bijmengen 10 min staan en terug 30 min stomen.
Pasta in kom +4 eetlepels vloeibaar boter bijmengen.

Stap5

Groot bord daarop de pasta dan lichtjes rondom beetje saus op in het midden uienmix daarop de kip doe ook beetje saus op de kip en versier rondom met geschilde gebakken amandelen,poedersuiker en kaneel.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.