Vermicelli seffa als nagerecht
2018-03-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Nagerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 5
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 45m
- Klaar in : 1:10 u
Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades en als nagerecht vermicelli seffa en een heerlijke taart met rode vruchten voor bij de thee. Het was een haast klus, dus let niet op het uiterlijk, maar de smaak was yammie.
Seffa is erg traditioneel en lekker. Je kunt er eventueel ook seffa medfouna van maken door er kip tussen te doen met wat saus.
Ingrediënten
- - 750 gram fijne vermicelli speciaal voor seffa (merk Dari)
- - Olie
- - Roomboter
- - Poedersuiker
- - Kaneel
- - Gemalen noten ( bv amandelen of ongezouten pinda's)
Werkwijze
Stap1
Besprenkel je vermicelli met zonnebloemolie en meng goed. Laat het dan goed stomen zoals couscous voor ongeveer 15 a 20 minuten. Kiep het erna in een pan met gekookt water wat nog op het vuur staat. Voor maximaal 5 minuten tot het water weer begint te pruttelen. Haal het er snel uit door de vermicelli in een vergiet over te gieten en laat goed uitlekken. Na het uitlekken maak je het los en doe er grote volle lepel roomboter bij evt . Alvast wat poedersuiker en wat blanke rozijnen. Laat het dan weer voor ongeveer 15 a 20 minuten stomen. Daarna weer wat boter erbij en poedersuiker.
Stap2
Leg de seffa in een bord en decoreer naar keuze. Serveer er extra poedersuiker bij en evt nootjes.
Smakelijk eten
OumYassine oftewel oumhidaya
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
5 keer beoordeeld