Vermicelli seffa als nagerecht

2018-03-10
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades en als nagerecht vermicelli seffa en een heerlijke taart met rode vruchten voor bij de thee. Het was een haast klus, dus let niet op het uiterlijk, maar de smaak was yammie.

Seffa is erg traditioneel en lekker. Je kunt er eventueel ook seffa medfouna van maken door er kip tussen te doen met wat saus.

Ingrediënten

  • - 750 gram fijne vermicelli speciaal voor seffa (merk Dari)
  • - Olie
  • - Roomboter
  • - Poedersuiker
  • - Kaneel
  • - Gemalen noten ( bv amandelen of ongezouten pinda's)

Werkwijze

Stap1

Besprenkel je vermicelli met zonnebloemolie en meng goed. Laat het dan goed stomen zoals couscous voor ongeveer 15 a 20 minuten. Kiep het erna in een pan met gekookt water wat nog op het vuur staat. Voor maximaal 5 minuten tot het water weer begint te pruttelen. Haal het er snel uit door de vermicelli in een vergiet over te gieten en laat goed uitlekken. Na het uitlekken maak je het los en doe er grote volle lepel roomboter bij evt . Alvast wat poedersuiker en wat blanke rozijnen. Laat het dan weer voor ongeveer 15 a 20 minuten stomen. Daarna weer wat boter erbij en poedersuiker.

Stap2

Leg de seffa in een bord en decoreer naar keuze. Serveer er extra poedersuiker bij en evt nootjes.

Smakelijk eten

OumYassine oftewel oumhidaya

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.