Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella

2018-03-10
  • Opbrengst : 4 pizza's
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

Heerlijke vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella op zijn Italiaans is net zoals de meeste pizza’s erg makkelijk te maken. Pizza hoeft niet altijd ongezond te zijn. Je hoeft de bodem niet altijd te beleggen met kilo’s kaas, salami of wat anders. Een eigen vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella is stukken gezonder dan die je buiten bestelt.

Ingrediënten

  • - 400 gr bloem
  • - 10 gr gedroogde gist
  • - 250 ml lauwwarm water
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - 1 koffielepel zout
  • - 1 koffielepel suiker
  • - 1 pakje tomatensaus ( pastasaus)
  • - 1/2 groene paprika in kleine stukjes gesneden
  • - 1/2 gele paprika in kleine stukjes gesneden
  • - 1/2 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • - 100 gr geraspte mozzarella
  • - Beetje mozzarella in kleine blokjes gesneden
  • - basilicum
  • - peper
  • - Olijfolie

Werkwijze

Stap1

Deeg: alles samen mengen en 10 min kneden. Daarna deeg afgedekt 20 min laten rijzen. Vervolgens opnieuw 5 min kneden en weer afdekken en 1 uur laten rijzen.

Stap2

Oven voorverwarmen op 230 gr met pizzasteen erin. >br>
Deeg in 4 delen ,elk stuk oprollen tot een bal, in bloem rollen afdekken en 15 min laten staan. Daarna uitrollen met behulp van deegrol. Doe dan een dun laagje tomatensaus en beleg naar keus. Ik heb hier paprika's en mozzarella gebruikt (in Ander recept heb ik tonijn en mozzarella gebruikt).

Stap3

Strooi van boven beetje basilicum snufje peper en paar druppels olijfolie.

Stap4

Bak ze op hete pizzasteen in 10 min krokant en gaar. (Hier foto van pizza met tonijn) Pizza met paprika en mozzarella in de oven

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.