Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes
2018-03-08- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 23 stuks
Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naar ka3b alghezaal en ghribiyaat. Ook tijdens de ramadan worden ze op tafel geserveerd naast Harira.
Ingrediënten
- - 300 gr amandelen gepeld en gebakken
- - Theelepeltje kaneel
- - 40 gr gesmolten boter
- - Scheut oranjebloesem
- - Olie
Werkwijze
Stap1
Amandelen malen in koffiemaler, dan de kaneel erbij en de gesmolten boter ( beetje v beetje en de oranjebloesem tot je er een balletje van kan vormen. Dan maak je vervolgens allemaal balletjes zo groot als een walnoot, dan pak je filodeeg en vouw open en snijd er een strook vanaf. Leg er het balletje op om te kijken hoe groot dan heb je dus een stapeltje fildodeeg
Stap2
Pak een velletje en besmeer met olie ( niet met gesmolten boter, er zit water in dan gaat je deeg scheuren).
Leg je balletje erop en vouw een driehoekje van ( zie foto)
Werk alles af en besmeer ze met olie en dan in voorverwarmde oven op 180 gr afbakken tot ze goudbruin zijn.
Stap3
Daarna in de warme honing waar je beetje gemalen Arabische gom in doet! Uit laten lekken en bestrooien met sesam of amandelschaafsel!
Ik had maar beetje gemaakt voor zon 23 stuks:
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
20 keer beoordeeld