Traditionele Marokkaanse Harira soep
2018-03-05- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Ontbijt, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 10
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 2:05 u
- Klaar in : 2:40 u
Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de meest wat gekookt wordt bij de Marokkaanse families is de Marokkaanse Harira soep. Heerlijk met chebbakia en dadels.
Ingrediënten
- - 1 kom prei fijngesneden
- - 1 kom selderij fijngesneden
- - 1 kom peterselie fijngesneden
- - 1 kom koriander fijngesneden
- - 1 kom vlees in stukjes gesneden
- - 1/2 kom geweekte kikkererwten
- - 1/2 kom linzen
- - 1 ui
- - 1 klein potje tomatenpuree
- - 1 koffielepel fenegriekzaad (helba)
- - 1 bouillonblok vlees
- - 5 soeplepels olijfolie
- - 1 Citroensap
- - 1 soeplepel zout
- - Snufje saffraan (of kurkuma)
- - 2 soeplepels madras curry kruiden
- - 3/4 kom bloem om te binden
Werkwijze
Stap1
Doe de selderij, prei en ui in soeppan samen met 1 liter water en laat deze 15 min koken en mix heel fijn met soepstaaf.
Stap2
Ondertussen vlees met olijfolie in kleine pan aanstoven.
Doe de vlees met de olie bij de gemixte soep voeg daar tomatenpuree, kikkererwten en 3 liter water en laat weer 1 uur koken. Hierna de linzen erbij doen en nog 30 min bij laten koken.
Stap3
Neem een hoge beker doe daar peterselie, koriander, citroensap, bouillonblok ,kruiden, zout ,snufje saffraan en klein beetje water mix met soepstaaf in je beker alles heel fijn. Doe daarna in je beker 3/4 kom bloem erbij en mix alles opnieuw samen.
Stap4
Voeg de inhoud van de beker bij je soep terwijl je goed roert en laat soep indikken. Blijven roeren op heel zacht vuur laten prutellen , 15 min terwijl je regelmatig roert , voeg handvol fijne vermicelli bij en laat nog 5 min op vuur , proef en voeg naar smaak zout eventueel bij.❤
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
49 keer beoordeeld