Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas

2018-03-03
  • Opbrengst : 30 broodjes
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar in : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ik zag weer een uitdaging! Ik heb het recept van gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas meteen opgeschreven en gisteren gelijk voor het eerst gemaakt. Deze gehaktbroodjes met, in het midden een gehaktballetje waren heeeerlijk ❤. Bij de eerste keer proeven van mijn recept gaven mijn smaakpapillen het juistje seintje aan mijn hersenen, dat was het moment dat ik met een glimlach op mijn gezicht een vreugdedansje deed, dan weet ik dat ik goed zit.
Hup met mijn broodmand gevuld met deze heerlijke broodjes naar de familie die tevens stiekem mijn testpanel zijn. De broodjes waren binnen een uur al op en zelfs de kinderen zaten wiebelend hun broodje te eten (ik herkende dat vreugdedansje).

Goed teken hahaha! Hier word ik nou gelukkig van ☺.

Daarom maak ik nu deze broodjes opnieuw voor jullie, met uiteraard een uitgebreide stappenplan met foto’s. Ik denk dat mijn familie dit niet erg vindt!

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas ingrediënten voor deeg
  • - 1 kg meel
  • - 2 eieren
  • - 1 lepels suiker
  • - 150 gram zachte boter
  • - 2 zakjes instant gist
  • - 3 theelepels gedroogde basilicum
  • - 500 ml lauwwarme melk
  • - 7 gram zout
  • Voor het gehakt
  • Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas ingrediënten gehakt
  • - 500 gram gehakt
  • - 2 theelepels komijnpoeder
  • - 2 theelepels paprikapoeder
  • - 1 theelepel gemberpoeder
  • - 2 theelepels zout/ of naar smaak
  • - 1 theelepel gemalen peper
  • - 2 theelepels sambal brandal
  • - Rode pesto
  • - 3 pakjes cheddarcheese
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 15 steeltjes peterselie

Werkwijze

Stap1

Verwarm de melk kort. Voeg de gist hieraan toe. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas deeg ingrediënten mengen Doe daarna de meel in de kneedmachine. Kan natuurlijk ook gewoon met de hand. Voeg vervolgens zachte boter, ei, suiker en gedroogde basilicum toe. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas deeg ingrediënten mengen

Stap2

Laat eerst rustig mengen en voeg de melk met gist toe aan het draaiende deeg. En laat daarna goed kneden op hogere stand. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas melk toevoegen aan deeg ingredienten

Stap3

Voeg zout toe. Let op! Zout kan de gisting van het deeg belemmeren daarom pas later toevoegen. Voeg vervolgens 2 theelepels olijfolie toe. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas zout toevoegen aan deeg later

Stap4

Dek met folie en een doek af en laat op een warme plaats circa 45 min tot 1 uur rijzen. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas deeg afdekken folie en een doek

Stap5

Hak de peterselie en knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt samen met de kruiden en sambal brandal toe. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas kruiden en sambal toevoegen aan gehakt

Stap6

Kneed goed samen. Als het gehakt te droog is voeg 2 theelepels olijfolie hieraan toe. Rol kleine balletjes. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas gehaktballetjes maken

Stap7

Dek af met folie en zet even weg voor gebruik. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas gehaktballetjes afdekken

Stap8

Vet je handen met zonnebloemolie en maak het gerezen deeg los van de kom. Maak kleine deegballetjes Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas bolletjes gerezen deeg

Stap9

Besmeer licht met zonnebloemolie zodat de folie straks niet gaat plakken aan het deeg leg daarna op een warme plaats laat nog 25 minuten rijzen. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas broodjes besmeren met zonnebloemolie

Stap10

Druk een beker in het midden van het broodje. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas beker drukken in het midden broodjes

Stap11

Leg daarop de cheddarcheese. 1 theelepeltjes pesto bovenop, druk daarna het gehaktbal in het midden. Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas gehakt drukken in het midden

Stap12

Bak de broodjes mooi goudbruin op ongeveer 200 graden (niet te heet anders gaat de kaas branden!) hetelucht voor ongeveer 35 á 40 minuten. Hangt van de oven af! Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas bakken

Deel dit recept met anderen

Lieve mensen, Welkom bij op mijn pagina..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.