Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten
2018-02-25- Keuken: Arabische, Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 40m
- Kooktijd : 10m
- Klaar in : 60m
Lieve mensen deze walnootkoekjes smelten zo in je mond en zijn zooo lang houdbaar. Dus bij onverwachts bezoek: ga jezelf niet verbergen achter de bank of onder de tafel, geen paniek! Met een kopje koffie of thee is iedereen welkom! Marhaba.
Dit is het wafel ijzer apparaat die ik jaren geleden bij Conrad online heb gekocht. Gisteren gegoogeld voor jullie en hij is daar nog steeds te koop.
December j.l. was dit apparaat ook te koop bij de Lidl. Deze komt ook regelmatig terug in het assortiment van Lidl. Hou het in de gaten zou ik zeggen😉. Tevens heb ik verder gekeken waar dit apparaat nog meer te koop is en dat is bij Bader. Ik heb er zelf nooit iets bij besteld maar zag het gisteren op hun site staan.
Ingrediënten
- - 150 gram roomboter
- - 100 gram fijne suiker
- - 10 ml olie
- - 1 theelepel bakpoeder
- - 1 zakje vanillesuiker
- - 300 gram zelfrijzend bakmeel. (Kan vervangen worden door meel maar dan met 1 bakpoeder)
- - 1 ei
- - 1 pot Bebogeen karamelpasta
Werkwijze
Stap1
Doe de meel in een kom en voeg blokjes boter toe. Voeg hieraan olie, suiker, ei, vanillesuiker en bakpoeder toe.
Stap2
Kneed het geheel goed tot een mooie deegbal.
Stap3
Maak mooie kleine bolletjes in de grootte van een cherrytomaat. Heb ik als voorbeeld erbij gepakt (zie bordje).
Stap4
Verwarm het apparaat voor en leg ze daarin. Het apparaat hoeft niet ingesmeerd te worden. Zodra de koekjes klaar zijn maak het apparaat open en lift ze er niet direct uit anders gaan ze breken. Wacht even totdat ze een beetje harder zijn geworden zo kan je ze makkelijker eruit liften. Haal de overgebleven randjes ervan af en bewaar in een kommetje voor later.
Stap5
Vul de walnootkoekjes met de karamelpasta en doe vervolgens daarop een walnoot.
Stap6
Breek 100 gram witte chocolade in een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie hieraan toe. Verwarm in de magnetron. Let op! Niet gelijk op de hoogste stand. Hooguit 1 minuut iedere keer totdat de chocolade vloeibaar wordt.
Stap7
Dep een vork in de gesmolten chocolade en slinger met een vork heen en weer over de koekjes. Voila Besaha, Eet smakelijk and Enjoy
Stap8
Nu gaan we verder met wat er over is gebleven. Ik verzin altijd wel wat ik de restjes moet doen.
Doe in een luchtdichte pot wat havermout. Voeg hieraan toe de overgebleven stukjes koek. Vervolgens de resterende walnoten toevoegen.
Stap9
Restjes kunnen dan mooi gebruikt worden als topping op b.v. yoghurt, ijs, vla enz. Lekkerrrr
Gemiddelde waardering
(2.9 / 5)
9 keer beoordeeld