Babot Ftira of khoubz de ma9la

2018-02-21
  • Opbrengst : 14
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar in : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

De batbot broodjes worden bijna dagelijks tijdens de Ramadan gemaakt voor de Iftar. De ene maakt kleine broodjes de andere maakt ze weer groot. Het deeg van batbot is hetzelfde als dat van brood. Alleen brood wordt in een oven gebakken en batbot’s in pan (ma9la de alkhoubz) of pizzapan.

Ingrediënten

  • - 1 kg bloem ( aldi)
  • - 100 gr fijn griesmeel
  • - 500 gr magere yoghurt
  • - 2 pakjes gist (14 gr)
  • - 75 ml olie
  • - +/_ 300 ml water lauwwarm
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 theelepel suiker

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten samen mengen. Dan in een kneedmachine 10 min kneden, in kneedkom laten, afdekken en 20 min en vervolgens 5 min weer kneden.

Stap2

Kom besmeren met olie deeg erin 40 min laten rijzen. Deeg is heel zacht en plakkerig. Handen nat maken met olie, maak bolletjes , ik heb er 14 uitgekregen.

Stap3

Rol ze in griesmeel, leg op doekje laat 5 min staan maak plat tot rondje van 1 cm dik dek af laat 30 min rijzen. batbot ftira khoubz de ma9la deeg

Stap4

Bak ze op pizzaplaat of in pan aan beide kanten. batbot ftira khoubz de ma9la bakken

Stap5

Leg ze daarna op doekje en dek ze af met keukenhanddoek zodat ze zacht blijven. batbot ftira khoubz de ma9la afkoelen

Stap6

batbot ftira khoubz de ma9la 2

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.