Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

2018-02-04
  • Porties : 2 personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Recept van een heerlijke Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven. Dit kun je opdienen in een grote bord met saus daarop, de vis en bestrooi met beetje peterselie. Marokkaans brood natuurlijk niet vergeten 🙂

Ingrediënten

  • - 2 grote stukjes zeebaars
  • - 2 rode , 2 groene puntpaprika samen fijngesneden
  • - 2 uien fijngesneden
  • - 4 knoflookteentjes uitgeperst
  • - Handvol koriander mehednous ( turks peterselie) samen fijngesneden
  • - 2 ingemaakte citroenschil in fijne reepjes gesneden
  • - Handvol olijven in stukjes gesneden
  • - 75 ml olijfolie
  • - 3 tomaten geschild en fijngemalen
  • - 1 klein blik tomatenpuree
  • - 1 visbouillonblok verkruimelt
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Snufje saffraan
  • - 1 koffielepel kurkuma
  • - 1 koffielepel witte peper
  • - 1 koffielepel gember
  • - 1 koffielepel zout
  • Marinade vis:
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - 1/2 citroensap
  • - 1 theelepel sambal
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Van elk 1/2 koffielepel: zout, gember en witte peper

Werkwijze

Stap1

Voor marinade vis: alles samen mengen marinade vis alles samen mengen en vis insmeren Vis insmeren. marinade vis alles samen mengen en vis insmeren 2

Stap2

Olie in tajinepan uien aanbakken dan paprikamix en look erbij 5 min stoven dan tomaten, kruiden, tomatenpuree , bouillonblok erbij doorheen mengen, deksel erop 15 min stoven. tomaten kruiden tomatenpuree boullionblok in een tajine stoven

Stap3

Ondertussen vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie. vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie

Stap4

Citroenreepjes, olijven en koriandermix in de pan bijmengen daarop de vis leggen deksel erop en nog 20 min laten stoven op zacht vuur. Citroenreepjes olijven en koriandermix in de pan met de rest stoven

Stap5

Dien op in grote bord met saus daarop de vis en bestrooi met beetje peterselie ❤ Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.6 / 5)

2.6 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.