Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

2018-02-04
  • Opbrengst : 18 cm
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar in : 2:30 u
Beoordeel dit recept:

Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook leuk om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Ingrediënten

  • Biscuitbeslag:
  • - 5 eieren
  • - 150 gr suiker
  • - 250 zelfrijzend bloem
  • - 1 zakje cappuccino
  • Vulling:
  • - 200 ongezouten boter op kamertemperatuur
  • - 200 gr gesmolten witte chocolade
  • - 400 gr room
  • - 2 pakjes krem santi slagroom( turks winkel)
  • - 1 zakje cappuccino
  • suikerwater:
  • - 50 ml water
  • - 50 gr suiker
  • - 1 theelepel cappuccino
  • Topping:
  • - 150 ml room
  • - 150 gr zwartte chocolade
  • Verder
  • Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Suikerwater: (voor het vochtig maken van biscuit )
50 ml water, 50 gr suiker en 1 theelepel cappuccino samen 5 min zachtjes koken.

Stap2

Topping:
150 ml room warm maken en daar 150 gr zwartte chocolade bijmengen.

Stap3

Vulling:
Boter fijn kloppen.
Room, krem santi en cappuccino samen stijfkloppen.
Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping - vulling Boter en gesmolten chocolade erbij kloppen, afdekken en 1 uur laten opstijven in koelkast.

Stap4

Biscuitbeslag:
Eieren, suiker en cappuccino 10 min kloppen totdat het dik romig is.
Nu kan je de zelfrijzend bloem aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitbeslag mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping beslag Doe in bakvorm en bak in voorverwarmde oven eerst op 175 gr 15 min dan verlagen naar 150 gr +/_ 25 a 35 min tot satestok droog uitkomt . Laat 10 min in bakvorm staan haal dan uit vorm en laat afkoelen op rooster. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit uit oven

Stap5

Snij de biscuit in 3. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit snijden

Stap6

Besprenkel met suikerwater
Besmeer elke laag met abrikoozjam. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit Besprenkel met suikerwater

Stap7

Deel vulling in 4. Doe tussen elk laag 1 deel dus 3 lagen en 1 deel smeer je zijkanten rondom af. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping smeren en vullen Laat 1 uur opstijven in koelkast.

Stap8

Giet bovenop de chocoladetopping en versier naar smaak, ik heb vanboven paar toefjes slagroom gespoten en paar streepjes chocolade ❤ Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Jill aan 26-08-2022

    Hoi!
    Hoeveel gram gebruik je met ‘1 zakje cappuccino’?

    Groetjes Jil

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.