Tajine van zoete kip met uien en rozijnen
2018-02-03- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 4 personen
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 50m
- Klaar in : 1:10 u
Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien en rozijnen. Heerlijk met Marokkaans brood.
Ingrediënten
- - 2 grote stukken kip
- - 2 grote zoete uien in fijne schijfen gesneden
- - Handvol rozijnen
- - 75 ml olijfolie
- - 100 ml water
- - 1 eetlepel bruine Basterdsuiker
- - 3 knoflook teentjes fijngehakt
- Kruiden:
- - 1 koffielepel gember
- - 1 koffielepel witte peper
- - 1 koffielepel kurkuma
- - 1 koffielepel kaneel
- - 1 theelepel zout
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - Snufje saffraan
Werkwijze
Stap1
Kruiden mengen met look en de kip ermee insmeren.
Rozijnen in kom overgieten met kokend water .
Stap2
Olie in een tajinepan ( mag ook gewoon pan) uien erin aanstoven 10 min.
Stap3
Dan de kip erbij ook aan beide kanten aanstoven 5 min
Stap4
Voeg water bij en laat op zacht vuur gaarstoven 30 min.
Stap5
Voeg de gewelde rozijnen erbij bestrooi de suiker erover meng een beetje door elkaar en laat nog 5 min op vuur
Stap6
Dien op met naar smaak; beetje amandelen , hardgekookte eieren❤
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
18 keer beoordeeld