Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen
2018-01-29- Keuken: Turkse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4 personen
- Bereidingstijd : 15m
- Kooktijd : 50m
- Klaar in : 1:10 u
Hierbij het recept van een “biologisch” Turkse linzensoep recept voor 4 personen. Ik heb het recept gebruikt van een vriendin op facebook. Om het helemaal biologisch te krijgen, gebruik dan natuurlijk alleen biologische ingrediënten.
Ingrediënten
- - 250 gr. rode linzen
- - 1 ui
- - 1 bio aardappel
- - 1 bio wortel
- - Half eetl. paprikapuree
- - Half eetl. tomatenpuree
- - 2 eetlep. olijfolie of roomboter (Ik zelf gebruik olijfolie)
- - 1 bouillonblokje groente
- - 1.5 L gekookt water.
- - 1 theelepel zwarte peper
- - Beetje gedroogd munt
- - Snufje zout
Werkwijze
Stap1
Je begint met met de ui te fruiten, daarna doe je paprikapuree en tomatenpuree en zout erbij. Laat het 2 min. goed prutten. Doe vervolgens de aardappel en wortel in blokjes erbij. Goed mengen.
Stap2
De linzen goed wassen en daarna erbij doen. Alles even roeren. Doe het bouillonblokje erbij. Vervolgens doe je het gekookte water erbij. Laat het voor 45. min goed koken. Als het gaar is, dan haal je de staafmixer erdoor heen. Laat het daarna even 5 min rustig doorkoken en dan smullen maar.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld