Het Paella recept van kip gamba’s en zeevruchten

2018-01-17
Beoordeel dit recept:

Het eerste Valenciaanse paella recept stamt uit de 18e eeuw. Dit gerecht stond voorheen bekend als Valenciaanse rijst. De naam paella komt van de pan waarin dit gerecht gemaakt wordt. Deze naam is afkomstig van het Latijnse woord patella. De eerste paella gerechten werden gemaakt met paling, groene bonen en slakken. Door de afwezigheid van deze ingrediënten in andere regio’s werden anderen geïntroduceerd zoals konijn en kip. De actuele Valenciaanse paella wordt klaar gemaakt met konijn en kip. Voor de bereiding van dit gerecht wordt een speciaal type rijst gebruikt. Deze rijst wordt in deze provincie gecultiveerd.

Ingrediënten

  • - 500 gr paella rijst
  • - 1 kleine rode peper
  • - 0,05 gr saffraan
  • - 400 gr kipfilet
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - 1 kippen bouillon
  • - 1 ui
  • - 1 knoflook
  • - 1 citroen
  • - 1 paprika
  • - 200 gr doperwten
  • - Snuf paprikapoeder
  • - 150 gr gamba’s
  • - olie om te bakken
  • - 500 gr zeevruchten

Werkwijze

Stap1

Verhit een scheutje olie in de paellapan en fruit de fijngehakte ui, kip bouillon, rode peper en knoflook aan. Voeg de kipfilet in kleine stukjes toe. Vervolgens de zeevruchten in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Voeg ondertussen ook de paprika in blokjes en het paprikapoeder toe.

Stap2

Roer de paellarijst er door en voeg de saffraan er aan toe en roer ook het blikje tomatenpuree er door.

Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar pruttelen en schep af en toe om. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.

Stap3

Bak de gamba’s een paar minuten in een koekenpan. Als al het vocht is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is leg de gamba’s er bovenop samen met de partjes citroen. Mocht je geen paella rijst kunnen vinden, dan kun je ook risottorijst gebruiken.

Het Paella recept van kip gamba's en zeevruchten

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 33
Beoordeel dit recept

33 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.