Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette
2018-01-14- Keuken: Marokkaanse, Noord-Afrikaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 2:20 u
- Klaar in : 3:00 u
Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette. Heb je geen tajine dan kun je dit ook in een ouderwetse braadpan doen met een deksel.
Ingrediënten
- - 5 eetlepels olijfolie
- - 2 grote courgette
- - 500g lamsbout in blokjes gesneden
- - 2 grote ui fijngehakt
- - 2 teentjes knoflook, fijn versnipperd
- - 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- - 2 eetlepels fijngehakte koriander
- - 1 theelepel gemberpoeder
- - 1 theelepel kurkuma
- - 2 tomaten
- - 2 wortels
- - Handvol olijven
- - Zout en peper
- - Halve theeglas water
- - 1 opgelegde citroen
Werkwijze
Stap1
Doe de olijfolie, de fijngehakte ui en alle kruiden in de tajine en marineer hierin het vlees tot het volledig zacht en gaar is 1 uurtje op een zacht regelmatig vuur, regelmatig een beetje water bijvoegen en voorzichtig doorroeren met een lepeltje.
Stap2
Voeg dan de tomaten, courgette, wortel de olijven toe en laat afgedekt op zeer laag vuur nog 1 uur stoven. Als laatste citroen, erbij en laat nog 20 minuten doorstoven. Er moet nu een dikke saus ontstaan zijn. Serveer met lekkere warme Marokkaanse brood.
Gemiddelde waardering
(3.6 / 5)
20 keer beoordeeld