Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven
2018-01-12- Keuken: Amerikaanse, Engelse, Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
Het recept va Chococake, hij is zooo simpel, in vijf minuten staat ie in de oven en toch is dit mijn favoriete chococake. Ik heb de cake overigens overgoten met ganache, maar je kan ook voor Ckiezen.
Vandaag voor bij de thee.
* glas = theeglas met oortje circa 250 ml
** hier heb ik de 26 cm spring vorm gebruikt
Ingrediënten
- - 4 eieren
- - 1 á 2 glazen suiker
- - 1 zakje vanillesuiker
- - 1 glas melk
- - 1 glas zonnebloem
- - 2 glazen bloem
- - 3 El Blooker cacao
- - 1 zakje bakpoeder
- Topping:
- - 200 ml slagroom
- - chocolade (helft melk choco en helft pure chocolade)
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 160/170 C
Mix de eieren en suiker schuimig. Voeg melk en olie en mix samen.
Klop als laatst de bloem, cacao en bakpoeder erdoor tot een glad beslag. Ik doe er meestal nog wat walnoten of amandelen door het beslag heen spatelen.
Stap2
Vul elke vorm die je wilt en bak voor 50 a 60 min in het midden van de oven. Ik heb hier de 26 cm spring vorm gebruikt.
Stap3
Topping: Gelijke delen slagroom en chocolade (200 / 200). Slagroom tegen de kook aan brengen, van het vuur halen dan de chocolade erbij doen. Even laten staan en dan glad roeren. Wanneer de cake is afgekoeld eroverheen gieten.
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
7 keer beoordeeld