Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept
2018-01-05- Keuken: Libanese, Marokkaanse, Syrische, Turkse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 2 personen
- Kooktijd : 5m
Ik was van plan om Taboulé (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de Taboulé verse peterselie gebruikt wordt en mijn man hier niet van houdt, heb ik een andere recept bedacht. Het is uiteindelijk een gezonde bulgur salade geworden.
Ingrediënten
- - 100 gram burgul
- - Half blikje tonijn
- - Een klein stukje fijngesneden komkommer
- - Beetje gesneden veldsla
- - Een scheutje olijfolie
- - Citroen sap
- - beetje zout
- - 4 fijn gesneden bosuitjes
- Versiering: (je kan het ook op eigen manier doen)
- - Geraspte wortel
- - Radijs
- - Zwarte en groene olijfjes
- - Veldsla
Werkwijze
Stap1
In gekookt water laat je half glas (100 g) bulgur ongeveer één uur weken (ongeveer 1 cm boven het niveau van de bulgur).
Bulgur is eigenlijk al gekookt. Het enige wat je moet doen, is de tarwe laten weken. Let wel op: er bestaan verschillende variëteiten. Grove bulgur moet wel een uur of twee weken. Fijne bulgur is misschien al in een half uur gezwollen.
Stap2
Vervolgens laat je de bulgur goed uitlekken. Meng in een schaal de burgul goed met tonijn, fijn gesneden stukje komkommer, bosuitjes, olijfolie, citroensap en zout.
Stap3
Wat betreft de versieren, je kan het op jouw eigen manier doen. Zie foto hoe ik dit gedaan heb.
Eet smakelijk en besaha.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
2 keer beoordeeld