Kleine vanille Basbousat’s lekker zacht en snel te maken

2017-12-31
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van kleine vanille Basbousat’s, lekker zacht en snel te maken. Meestal kom je recepten tegen van grote basbousa die later gesneden moet worden. Deze zijn al klein en je kunt ze ook zo serveren met lekker na3na3 thee:). In plaats van vanille kun je een andere smaak gebruiken. Blijft natuurlijk afhankelijk van wat jij zelf lekker vindt.

Ingrediënten

  • Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken - ingrediënten
  • - 120 ml zonnebloemolie
  • - 100 gr suiker
  • - Fijne Smida / griesmeel (grote kom)
  • - Vanille yoghurt
  • - Amandelschaafsel
  • - Vanillesuiker (van 7,5 g )
  • - Beetje zout
  • - 1 bakpoeder
  • - 2 eieren
  • Siroop:
  • - 100 ml sinaasappelsap
  • - 70 g suiker

Werkwijze

Stap1

Mix goed de eieren met vanillesuiker en een klein beetje zout. Voeg daarna de suiker toe en blijf doorgaan met mixen. Hierna olie toevoegen en weer goed blijven mixen. Vervolgens Vanille yoghurt toevoegen (je kan yoghurt vervangen met 120 ml melk, of sinaasappelsap. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jij lekker vindt). Dit weer heel goed mixen.

Stap2

De smida beetje bij beetje toevoegen (De hoeveelheid blijft afhankelijk van het soort. De ene smida neemt meer vocht op dan een andere). Tijdens het mixen blijf je smida toevoegen tot je een beslag krijgt dat niet dun is en niet dik is. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken beslag

Stap3

De bakvormpjes goed invetten met boter en vervolgens stuif er wat smida in. Zodat de basbousat's straks makkelijk eruit kunnen komen. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken vormpjes invetten

Stap4

Vul alle bakvormpjes in voor ongeveer 2/3. Dus niet helemaal vol. Je mag ze even schudden zodat het beslag mooi glad aan de bovenkant wordt. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken met beslag vullen

Stap5

Doe vervolgens wat amandelschaafsels erop. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken amandelschaafsels

Stap6

Bak ze in een voorverwarmde oven (175 graden). Probeer de oven niet te openen als ze aan het pakken zijn, anders zakken ze in elkaar. Na het bakken even af laten koelen en uit de vormpjes halen.

Stap7

Siroop:

100 ml sinaasappelsap mengen met 70 g suiker (je kan ook honing gebruiken), dit 8 min op zachte vuur laten staat in een pannetje totdat de suiker gesmolten is. Smeer hiermee de basbousat's in. Je kan ze ook bestrooien met kokos als je wilt. Kleine vanille Basbousat's lekker zacht en snel te maken met siroop insmeren

Besa7tkoum

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.