Hartige broodjes met gehaktvulling heerlijk zacht en luchtig
2017-12-28- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 12 grote of 24 kleine broodjes
- Kooktijd : 15m
Deze hartige broodjes met gehaktvulling maakte ik jaren geleden voor het eerst naar een recept van een lid van marokko nl. Ze staan hier regelmatig op tafel, in de ramadan, maar ook als ik mensen voor de lunch krijg of voor onderweg op vakantie. Ze zijn heerlijk zacht en luchtig met een hartige vulling van gehakt, tomaat en kruiden. Dit recept is voor 12 grote of 24 kleine broodjes.
Ingrediënten
- Ingrediënten voor het deeg:
- - 1 1/2 thl gedroogde gist (1 zakje)
- - 30 g boter
- - 500 g bloem
- - 2 thl bruchetta kruiden (xenos) of Italiaanse kruiden
- - Zout
- - 1 eetl suiker
- - 320 ml lauwe melk (kan meer of minder zijn, je kan ook water nemen ipv melk)
- Vulling:
- - 300 g gehakt
- - 1 fijngesnipperde ui
- - Peterselie fijngesneden
- - Zout
- - peper
- - paprikapoeder
- - Geraspte kaas
- - Een paar eetl pastasaus uit een pak of pot
- - 1 teentje knoflook, fijn geperst
- Extra:
- - Geraspte kaas
- 2 eidooiers, losgeklopt met een paar druppels water
Werkwijze
Stap1
Bak de ui met het gehakt en de kruiden en laat het goed afkoelen.
Stap2
Kneed een soepel deeg van alle ingredienten voor het deeg en laat het 45-60 min rijzen in de oven.
PS: Ik zet de oven op 100 graden voor een paar minuten en dan zet ik hem uit. Deeg erin en de eerste keer 1 uur rijzen.
Stap3
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dunne lap.
Bestrijk de lap met de pastasaus en verdeel het gehaktmengsel erover, bestrooi evt. met de geraspte kaas. Rol de deeglap op tot een rol en snij het in 1 cm dikke plakken. Laat het nog 30-45 min rijzen.
Stap4
Bestrijk met eidooier en bestrooi evt. met wat geraspte kaas en bak de broodjes op 200 graden voor ongeveer 15 min.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
5 keer beoordeeld