Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes
2017-12-27- Keuken: Nederlandse
- Gang:Dessert, Ontbijt, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Het recept van koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en chocoladestukjes. Heerlijk voor bij de koffie maar natuurlijk ook bij de thee. Je kan ook andere vulling gebruiken.
Ingrediënten
- - 300 gr bloem
- - 5 gr gedroogde gist
- - 3 koffielepels suiker
- - 1 eetlepel boter
- - 1 eidooier
- - 200 ml lauwe melk ( ongeveer, altijd beetje per beetje toevoegen tot je een soepel deeg hebt)
- - snufje zout
- Vulling:
- - banketbakkersroom
- - chocoladestukjes
- Bestrijken met:
- - abrikozenjam
Werkwijze
Stap1
Doe het meel in een kom, los de gist op in de lauwe melk, maak een putje in het meel en giet dit erin. Voeg vervolgens aan de zijkant de margarine, suiker, zout en eierdooier toe. Kneed dit tot een soepel deeg.
Laat dit een uurtje rijzen.
Stap2
Maak ondertussen je banketbakkersroom.
Stap3
Rol na het rijzen het deeg uit tot een vierkanten lap van ongeveer 30 bij 40 cm. Bestrijk deze dun met banketbakkersroom en leg er de stukjes chocolade op.
Stap4
Rol de deeglap stevig op tot een lange rol en snijd plakjes uit van ongeveer 2 cm, laat deze in je bakblik een half uurtje rijzen.
Stap5
Bakken op 220 graden gedurende 30 min ( voorverwarmd) na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
2 keer beoordeeld