Italiaanse tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus
2017-12-18- Keuken: Italiaanse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
De Italiaanse tagliatelle is een heerlijke pastavariatie, met zelfgemaakte roomsaus en heerlijk gebraden kipfilet. Ik maak tagliatelle ook wel eens met de kipfilet gewoon in stukjes door de saus of alleen groenten i.p.v. kipfilet. Broccoli is er ook heerlijk bij!
Ingrediënten
- - Tagliatelle (hoeveelheid zelf bepalen)
- - 2 kipfilets
- - Cajunkruiden
- - Half bakje champignons
- - Halve rode paprika
- - 1 ui
- - Gehakte peterselie
- - 2 knoflookteentjes
- - Zout en peper
- - Paprikapoeder
- Voor de roomsaus:
- - 2 el bloem
- - 1,5 el boter
- - 250 ml kippenbouillon (van een half bouillonblokje)
- - 150 ml room
Werkwijze
Stap1
Bak de kipfilet met cajunkruiden in olie met boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uurtje.
Stap2
Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook, paprikablokjes en champignons in plakjes. Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe. Roerbak dit even goed en laat op laag vuur zacht worden. Maak ondertussen in een pannetje de roomsaus door de boter te smelten, haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Goed glad roeren. Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe en blijf goed roeren. Tenslotte room erdoor mengen en nog even laten pruttelen. Meng door de champignons/paprika en voeg peterselie toe.
Stap3
Kook de tagliatelle gaar en meng door de saus. Snijd de kipfilet in plakken en serveer erbij.
Gemiddelde waardering
(2.8 / 5)
5 keer beoordeeld