Spaanse Paella met grote garnalen en drumsticks in een paella pan

2017-12-17
  • Porties : 3 personen
Beoordeel dit recept:

Daar is dan het recept waar jullie het meest om gevraagd hebben, Spaanse Paella! Om heel eerlijk te zijn had ik dit dus nog nooit gemaakt (behalve jaren geleden een keer met een pak van Knorr, maar dat telt niet). Ik wilde een echt paellarecept en heb me daarom goed verdiept in allerlei recepten en video’s. Daar heb ik een eigen versie van samengesteld, maar je kunt gerust variëren. Onderaan het recept vind je wat suggesties.

Waar ik trouwens normaal een ontzettende hekel heb aan het uitspreken van “ll” als “lj” (zoals tortielja, vanilje etc.), spreek ik paella wel uit als paelja, terwijl dat ook niet klopt haha. Maar soms is dat gewoon zo blijkbaar en wat maakt het ook uit, we weten waar we het over hebben!

De paellapan die ik heb gebruikt is trouwens een erg pijne pan. Hij is perfect van grootte voor ons drietjes (2 volwassenen en een kind)

Oja, voor ik het vergeet, ik kon geen paellarijst vinden, dus heb gewone witte rijst gebruikt. Maar ik denk dat paellarijst beter is.

Ingrediënten

  • - 200 gr rijst
  • - 500 ml kokend water
  • - 1 bouillonblokje kip (of vis, net wat je wilt)
  • - 1 ui, gesnipperd
  • - 2 tomaten, geraspt
  • - 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • - Zout en zwarte peper
  • - Versgehakte peterselie
  • - Een paar draadjes saffraan
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Kommetje diepvriesdoperwten
  • - 6 drumsticks
  • - 10 grote garnalen
  • - Citroen

Werkwijze

Stap1

Ik heb de drumsticks in een andere pan gebraden met wat zout, peper en paprikapoeder. In de paellapan verhit je wat olijfolie en fruit je de ui met de knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de tomaten en peterselie toe en laat dit op laag vuur zo'n 10 minuten stoven tot een dik mengsel. Dit is de sofrito en de basis voor een goede paella. Ik heb daar nog wat bakvet van de drumsticks bij gedaan (3 el ongeveer). Haal uit de pan en maak je pan schoon.

Stap2

Doe er nog wat olijfolie in en bak de paprika met de doperwten voor een paar minuten. Meng het kokende water met het bouillonblokje en de saffraan en roer goed. Doe de rijst bij de paprika en doperwten en roer door elkaar. Voeg de sofrito toe en meng alles. Doe er dan 400 ml van de bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de rijst gaar worden.

Stap3

Bak de garnalen in wat olijfolie met zout, peper, knoflook en peterselie.

Stap4

Officieel mag je de rijst niet meer roeren, maar ik vond dat erg onhandig. De rijst werd niet echt gaar aan de randen, dus ik heb lekker gewoon geroerd. Als de rijst gaar is kun je het nog even op wat hoger vuur zetten om aan de onderkant een goudbruin korstje te krijgen (zo hoort dat bij een echte paella), maar het hoeft niet. Ik heb het niet gedaan.

Stap5

Serveer de paella met de garnalen, drumsticks, citroen en wat vers gehakte peterselie. [note]* Gebruik kipfilet of visfilet in blokjes en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet.[/note] [note]* Gebruik zeevruchten of calamaris en voeg die toe aan de rijst voor je de bouillon erbij giet. [note]* Gebruik i.p.v. doperwten snijbonen of witte bonen. [note]* Gebruik konijn i.p.v. kip[/note] [note]* Voor degenen die wel varkensvlees eten, kun je er stukjes chorizo in doen.[/note]

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.