Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten
2017-12-15- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Kooktijd : 30m
Recept voor zachte aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze smelten heerlijk in je mond.
Ingrediënten
- - 1 kilo aardappelen
- - 1 kilo meel
- - 2 eieren
- - zakje bakpoeder
- - theelepel gist
- - 2 eetlepels suiker, met melk mengen
- - 200 ml lauwe melk, hangt van het deeg af hoeveel
- - 1 oortje glas olie
- - eetlepel anijszaad
Werkwijze
Stap1
Kook de aardappelen gaar en pureer dit tot een glad mengsel. Laat het goed afkoelen!
Stap2
Neem een kom en doe er meel, bakpoeder, eieren, gist, suiker, olie en anijszaad in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg hierbij de afgekoelde aardappelpuree bij en doe er een beetje bij beetje de melk erbij tot het een zacht deeg wordt. Het deeg mag niet hard zijn!
Als het deeg nog plakkerig is laat je het even rusten en ga je na ongeveer 10 minuten weer verder kneden tot een zacht deeg.
Laat het dan weer ongeveer 10 minuten rusten voordat je er bolletjes van gaat maken.
Stap3
Na het reizen maak je er bolletjes/ gekrulde broodjes van. Maak ze niet te groot want ze gaan van volume verdubbelen tijdens het reizen.
***Zie hieronder hoe ik deze bolletjes gevouwen heb.
Wanneer je klaar bent met het maken van de broodjes laat je het op een warme plek ongeveer 2 uur reizen, totdat de broodjes verdubbeld zijn in grote.
Stap4
Na het reizen smeer je ei over de bolletjes en strooi je er een beetje suiker op.
Stap5
Laat de broodjes op ongeveer 30 minuten op 200 C bakken in de oven totdat ze mooi goud/bruin zijn.
Laat de boordjes afkoelen.
Tip: Als je dit recept volgt krijg je er veel broodjes uit! Als je te veel hebt gemaakt kun je de broodjes ook makkelijk invriezen, ze zijn dan nog even lekker;)
Succes!
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld