Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

2017-12-15
  • Kooktijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Recept voor zachte aardappelbroodjes met aardappelpuree. Ze smelten heerlijk in je mond.

Ingrediënten

  • - 1 kilo aardappelen
  • - 1 kilo meel
  • - 2 eieren
  • - zakje bakpoeder
  • - theelepel gist
  • - 2 eetlepels suiker, met melk mengen
  • - 200 ml lauwe melk, hangt van het deeg af hoeveel
  • - 1 oortje glas olie
  • - eetlepel anijszaad

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappelen gaar en pureer dit tot een glad mengsel. Laat het goed afkoelen!

Stap2

Neem een kom en doe er meel, bakpoeder, eieren, gist, suiker, olie en anijszaad in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg hierbij de afgekoelde aardappelpuree bij en doe er een beetje bij beetje de melk erbij tot het een zacht deeg wordt. Het deeg mag niet hard zijn!

Als het deeg nog plakkerig is laat je het even rusten en ga je na ongeveer 10 minuten weer verder kneden tot een zacht deeg.

Laat het dan weer ongeveer 10 minuten rusten voordat je er bolletjes van gaat maken.

Stap3

Na het reizen maak je er bolletjes/ gekrulde broodjes van. Maak ze niet te groot want ze gaan van volume verdubbelen tijdens het reizen.

***Zie hieronder hoe ik deze bolletjes gevouwen heb. Aardappelbroodjes vouwen Wanneer je klaar bent met het maken van de broodjes laat je het op een warme plek ongeveer 2 uur reizen, totdat de broodjes verdubbeld zijn in grote.

Stap4

Na het reizen smeer je ei over de bolletjes en strooi je er een beetje suiker op.

Stap5

Laat de broodjes op ongeveer 30 minuten op 200 C bakken in de oven totdat ze mooi goud/bruin zijn.

Laat de boordjes afkoelen.

Tip: Als je dit recept volgt krijg je er veel broodjes uit! Als je te veel hebt gemaakt kun je de broodjes ook makkelijk invriezen, ze zijn dan nog even lekker;)

Succes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.