Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept
2015-12-03- Keuken: Nederlandse
- Gang:Bijgerecht, Snack
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Kooktijd : 5m
- Klaar in : 2:00 u
Het beslag van oliebollen bevat vaak bier, in Noona’s Hollands oliebollenrecept zit het er niet in. Noona’s oliebollen, een geweldig goed oliebollenrecept…
Ingrediënten
- - 500 gram bloem
- - 500 ml melk
- - zout naar smaak
- - 15 gram broodgist
- - 1 tl suiker
- - 1 tl kaneel
- - 1 ei
- Extra (optioneel):
- - 1 appel, geraspt
- - 50 gram rozijnen
- - 50 gram krenten
- - 50 gram sukade of bigarreaux
Werkwijze
Stap1
Kneed alle ingrediënten in de kneedmachine of meng het met behulp van een pollepel goed door elkaar. Laat het beslag 45 minuten á 1 uur rijzen. Verwarm de olie en zet het daarna op halfhoog vuur zodat de oliebol ook van binnen gaart. Als de oliebol aardig wat tijd inneemt om goed bruin te worden, dan ben je goed bezig.
Stap2
Voor het bakken van oliebollen gebruik ik een grote ijslepel, zo eentje om bolletjes ijs op te scheppen. Even onderdompelen in olie en daarna het deeg nemen en dan met dat hendeltje klikken. Het komt zo los en je hebt mooie bolletjes.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld