Marokkaanse Vistajine met roodbaarsfilet of andere visfilets

2017-11-30
  • Opbrengst : 2-3 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Vandaag een heerlijke Marokkaanse vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Azië en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.

Ingrediënten

  • - 2 roodbaarsfilets
  • - 1 kleine ui
  • - 1 tomaat
  • - 1 el tomatenpuree
  • - Olijfolie
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl peper
  • - 1 tl komijn
  • - 1/2 tl kurkuma
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 2 knoflookteentjes, geperst
  • - Vers gehakte peterselie
  • - 1 citroen
  • - 1 rode puntpaprika
  • - Paar olijven
  • - 3 grote aardappels in plakjes

Werkwijze

Stap1

Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af.

Stap2

Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.

Stap3

Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Madame Appetit aan 21-11-2021

    Ga dit recept proberen! Klink heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.