Kokos-yoghurtcake heerlijk fris en zacht van smaak en structuur
2017-10-21- Keuken: Belgische, Marokkaanse, Nederlandse
- Gang:Dessert, Ontbijt, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 45m
- Klaar in : 60m
Deze Kokos-yoghurtcake is echt heerlijk fris en zacht van smaak en structuur. Ik heb nu vanille yoghurt erin gedaan, maar gewone yoghurt kan ook. De vorm is van Nordic Ware en kun je bijv. via internet kopen.
Ingrediënten
- - 4 eieren
- - 175 gr suiker
- - 70 gr roomboter op kamertemperatuur
- - 125 ml (vanille)yoghurt
- - 175 gr bloem
- - Half zakje bakpoeder
- - 50 gr kokos
- - 1 tl geraspte citroenschil
- Extra:
- - 3 el abrikozenjam
- - 2 el kokos
Werkwijze
Stap1
Mix de boter met de suiker en mix dan de eieren er een voor een door. Voeg de yoghurt tor en mix goed. Dan bloem, bakpoeder en kokos toevoegen en erdoor mixen.
Stap2
Vet je bakvorm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en bak de cake zo'n 45 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat de cake 10 min in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat daar verder afkoelen.
Stap3
Voor de garneren pureer je de jam en bestrijk de cake ermee. Bestrooi met kokos.
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
6 keer beoordeeld